Åttio år gamla dejting tips som fortfarande funkar!

Dating tips man och kvinna på dejt

Dejting förr i tiden var annorlunda från idag, det fanns betydligt mer regler för både män och kvinnor att hålla sig till. Idag är dejtingvärlden betydligt annorlunda, bland annat har nätdejting förändrats väldigt mycket. Nu för tiden är dejter oftast mycket mer avslappnande, men för att öka dina chanser för en lyckad dejt kan du läsa dessa dejting tipsen, några av dem är fortfarande värdefulla trots att de skrevs på 1930-talet. Här hittar du flera dejt tips för män och kvinnor.

Dans på dejten

Förr i tiden gavs rådet till kvinnorna att om de dansade med en man skulle de hålla tyst och inte prata samtidigt, vilket inte stämmer överens lika bra idag. Men om man dansar tillsammans kan det vara bäst att fokusera på att dansa och inte att prata med varandra (hög musik kan göra att man ändå inte hör vad den andra säger) och om man istället vill ha en konversation kan man gå i väg från dansgolvet för att prata med varandra någon annanstans. Men det gäller också att ta hänsyn, och om den ena vill dansa och den andra vill prata är det en bra idé att kompromissa och göra lite av varje – eller göra något helt annat!

Var väklädd

Att tänka på hur man klädde sig var viktigt även förr i tiden, kvinnor fick inte se ovårdade ut innan de skulle träffa sin manliga dejt. Att kvinnans strumpbyxor inte hade massa veck var bland annat en viktig sak som kvinnor behövde tänka på. Idag är det fortfarande viktigt att tänka på att se välvårdad ut, kanske inte så överdrivet men att man i alla fall är fräsch och ren och har nytvättade kläder på sig. Förr i tiden var man generellt sett mer uppklädd vilket man inte behöver vara idag, när man ska på dejt är det bättre att anpassa kläderna efter vad man ska göra. Om man ska på en finare restaurang är det bra att vara lite mer finklädd än om man bara ska ta en kaffe på det lokala caféet.

Ömhet

Att som kvinna ta på sin dejt och visa ömhet var helt tabu, ens manliga dejt kunde bli generad och skämmas. Det är annorlunda idag, att visa ömhet är betydligt mer okej om man känner att man är så nära. Det är kanske ingenting man gör när man precis har träffats, men det är betydligt mer okej när man har träffats några gånger. Då är det vanligt att både män och kvinnor vill visa att de faktiskt är på dejt och om man väl har dejtat några gånger tycker man förhoppningsvis om varandra och det är inget fel med att vilja visa det. Men det är klart att man måste ta hänsyn till hur den andra personen känner inför att visa ömhet offentligt, vissa har inga problem alls med det medan vissa tycker att det är jättejobbigt.

Flirta med servitören

Att ignorera sin dejt är aldrig en bra idé, om man är på en dejt förtjänar hen din fulla uppmärksamhet och det gäller för båda män och kvinnor. Idag är det till exempel inte en bra idé att börja hålla på med sin telefon samtidigt som man är på dejt. Att börja prata med servitören om gamla dejter man har varit på det stället där man är, är definitivt en dålig idé. Att överhuvudtaget prata om gamla dejter och förhållanden är något som man verkligen inte ska göra, och absolut inte på en första dejt. Man ska såklart vara trevlig mot personalen, men det kan ge ett konstigt intryck om man är trevligare mot personalen än mot sin dejt.

Tråka inte ut dejten

Som kvinna ska man inte prata om sådana där tråkiga saker som kläder och andra kvinnogrejer, man ska enbart prata om det som ens dejt är intresserad av oavsett hur intresserad man själv är av det. Så var det i alla fall förr i tiden, men nu för tiden är det viktigt för båda att tänka på att inte enbart prata om saker som man själv är intresserad av, utan lyssna på den andra och även ställa frågor. Om man själv har ett specialintresse och man märker att den andra dejten inte vet så mycket om det alternativt inte är så intresserad, får man såklart prata om det men att bara sitta och prata på om sig själv och sina egna intressen under en allt för lång tid är inget bra tips. Det gäller då åt båda hållen, både kvinnor och män måste tänka på att faktiskt föra en konversation med den andra personen och inte bara en monolog om sig själv.

Dejter och alkohol – Bli inte för full

Om dejten är på en restaurang eller på en bar finns det risk att man själv eller ens dejt dricker för mycket alkohol och blir lite för full, kanske för att man är nervös eller kanske av någon helt annan anledning. Det är inget fel med att dricka alkohol på en dejt, men ett glas räcker oftast. Man ska definitivt inte bli så full att man svimmar i vilket fall som helst! Det är ett tips som är lika sant nu som då, att man ska vara måttlig med alkoholen. Men det gäller minst lika mycket för män som för kvinnor, män kan generellt sett dricka mer utan att bli påverkade men det betyder inte att män inte ska ta det lugnt om dom är på dejt. En grej om båda blir lite salongsberusade tillsammans, men det finns nog inte någon som vill sitta på en dejt med någon som är alldeles för full.

Prata med din dejt

Det är inte heller en bra idé att ignorera sin dejt för att prata och flirta med andra, om man är på dejt ska man ge all sin uppmärksamhet till den man är på dejt med. Om du är på dejt vill du inte att din dejt ska prata med andra, och det var sant 1938 (även om det då mest gällde kvinnor som pratade med andra män) och det är fortfarande sant.

En känslosam dejt

Dejtingtipset att man inte ska bli för sentimental är kanske inte det dejtingtips som hörs oftast idag, men förr i tiden var det väldigt viktigt. Män kunde bli ivägskrämda av någon som visade känslor eller grät. Till viss del stämmer det fortfarande än idag, de allra flesta skulle nog bli lite skrämda om ens dejt satt och grät under själva dejten så det är fortfarande ett hållbart råd. Att försöka utpressa någon att erkänna känslor eller liknande med tårar är såklart inte något man ska göra, de allra flesta skulle nog att tycka att det var väldigt jobbigt och att deras dejt kändes lite psykiskt instabil.

En tråkig dejt

Både förr i tiden och nu kan det hända att man hamnar på en ganska tråkig dejt, men ett tips är då att i alla fall anstränga sig för att inte se jätteuttråkad ut under själva dejten. Då är det bättre att försöka avsluta dejten i förtid (men trevligt, inte smita ut via bakdörren) istället för att bara sitta där och vara uttråkad. Men man ska ju såklart inte gå till överdrift, det kan snarare leda till att ens dejt inte ens fattar att det var en tråkig dejt och kommer vilja ses igen. Ens hållning gör även väldigt stor skillnad, speciellt förr i tiden var det viktigt hur man satt men det är fortfarande viktigt att man tänker på det än idag. Att tugga tuggummi var inte rekommenderat på en dejt, och om det går att undvika det ska man helst inte göra det nu för tiden heller.

Kom i tid till din dejt

Förr i tiden hämtade mannen oftast upp kvinnan innan dejten, och då var det mycket viktigare att kvinnan var klar för att åka när han kom. Det är fortfarande viktigt att vara klar när man ska träffa sin dejt, att låta sin dejt vänta ger inget bra intryck. Att vara i tid är väldigt viktigt och att sminka sig under tiden man är på en dejt är inte särskilt bra. Att gå på toaletten för att bättra på sitt läppstift eller liknande är såklart inget problem, men när man träffar sin dejt ska man vara så klar som möjligt. Om man har blivit utbjuden kanske den andra personen har gjort planer för dejten som man då måste vara i tid till, och att vara sen ger också ett intryck av att man helt enkelt inte bryr sig särskilt mycket om den andra personen överhuvudtaget.

Var förberedd

Att män inte vill ha läppstiftsfläckar på sin näsduk är inte ett särskilt stort problem när det gäller dejting idag. Väldigt få män går omkring med en näsduk i fickan som de lånar ut och sedan vill ha tillbaka. Något kvinnor ska försöka undvika idag är snarare att få smink på kläderna, vid en kram till exempel är det lätt hänt. Det är inte ett stort problem, det går oftast lätt att tvätta bort men det kan vara bra att ha det i bakhuvudet. Men det andra tipset, att man ska sminka sig på ett avskiljt ställe är fortfarande giltigt på många sätt, det kan ses som oartigt att göra det framför sin dejt. Men idag är det ändå accepterat, förr i tiden var det helt socialt oacceptabelt för en kvinna att göra det.

Det var alla tipsen!

Vilket är ditt bästa tips? Har du någon personlig erfarenhet av det?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*