Historisk trafikplats i Stockholm byggs om

Området slussen på Södermalm i Stockholm genomgår en större ombyggnad. Slussen är ett viktigt nav för både biltrafik, kollektivtrafik samt som en sluss för båtar i området kring Mälaren, därav namnet. Där finns även en tunnelbanestation. En stor mängd människor och fordon passerar knutpunkt slussen varje dag och det är därför inte speciellt svårt att motivera en ombyggnad som förbättrar pending för så många människor i vardagen.

Omfattande skador

Slussen har dragits med omfattande skador ända sedan 1950-talet och diverse underhållsarbeten har genomförts som konstgjord andning. Men på senare år har flera varningar utfärdats om tekniska problem kring bärande konstruktion samt vägbanor. 2013 godkändes den nya detaljplanen för hur nya slussen ska byggas och planen är att en omfattande ombyggnad ska ske fram till år 2025 som innebär en total ombyggnad av området.

Berg Arkitektkontor samt Foster+Partners har tagit fram den arkitektoniska utformningen för nya slussen.

Ny brodel

En helt ny bo byggs och skeppas från Kina. Den nya brodelen såg nästan ut att vara gjord av guld på grund av den guldaktiga nyansen som stålet hade fått vid tillverkningen. Den nya bron placerades med millimeterprecision.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*