Resa till London billigt: 10 dyra misstag du måste undvika

London Big Ben Themsen

Det är ingen hemlighet att London är en dyr stad. Vissa resenärer tycker att ett besök i London ligger utanför deras prisklass. En resa till staden kan dock bli framgångsrik även på en stram budget. Vi har tagit reda på vad är billigt i London.

Billigt boende i London

Det finns många sätt att få en otrolig resa till London utan att bryta banken. Till exempel är ett av mina favorit sätt att spara pengar på boende att boka via Airbnb. Jag har använt Airbnb i hela Europa och Nordamerika och har alltid haft en bra upplevelse. Det är bra för grupper, vänner eller par eftersom priserna ofta är billigare än hotell.

Sevärdheter och saker att göra i London 2019

Det finns ingen brist på roliga saker att göra i London på en liten budget, bland annat kan du utforska museum, sevärdheter och utforska på egen hand med promenader. Men innan du öppnar din plånbok finns det flera saker som du borde veta som kan hjälpa till att få det bästa värdet.

Här är 10 kostsamma misstag du måste undvika för att göra din London resa trevligare.

1. Du använder inte LONDON PASS

Att besöka London för första gången kan vara stressigt. London är en storstad och det finns mycket roliga saker att göra och se. Det kan vara svårt att planera en resplan och bestämma vilka attraktioner du vill spendera dina pengar på. Det som är bra är att du inte behöver planera din London resa ensam. Det finns något som heter London Pass. Detta pass kan vara ett bra verktyg för att planera din semester. Med London Pass kan du enkelt planera din färdväg och besöka alla de bästa attraktionerna i staden. Med London Pass sparar du tid, pengar och kan njuta av en stressfri sightseeing.

TIPS! Köp London Pass online för att spara pengar.

Är London Pass rätt för dig?

JA! Om..

 • Du vill spara tid + pengar. Bra val för förstagångsbesökare.
 • Du vill slippa långa köer. Använd istället tiden till att ha kul och mindre tid att vänta i Londons hektiska folkmassor.
 • Du vill besöka alla huvudattraktionerna i London. Perfekt hjälpmedel för stress-fri sightseeing.

Antagligen inte bra för…

 • De som inte vill besöka turistattraktionerna i London.
 • De som inte är intresserade av sightseeing.
 • De som vill utforska London helt på egen hand.

Detta inkluderas i London pass:

 • Välj från över åttio sevärdheter i London.
 • Gäller upp till tio dagar.
 • Spara pengar när du besöker 3 attraktioner per dag jämfört med att köpa enskilda biljetter.
 • Mobile pass-alternativ.

London Pass är ett förbetalt sightseeing kort som ger dig GRATIS snabb-spår till stadens främsta turistattraktioner.

2. Du använder inte ett Oyster-kort när du åter tunnelbanan

Att åka ”the tube” (Londons tunnelbana) utan ett Oyster-kort kan bli dyrt. Det kan kosta dubbla priset för någon som reser utan ett Oyster-kort när man tar exakt samma resa.

Oyster kort till Londons tunnelbana
Oyster kort till Londons tunnelbana

Ett Oyster-kort gör det möjligt för resenärer att åka billigare än de som köper lösa biljetter. Du kan hämta ett Oyster-kort på flygplatsen eller någon tunnelbanestation när du kommer till London. Detta är ett bra alternativ om du planerar att använda tunnelbanan mycket.

3. Du bokar hotell utanför Londons centrum

Det är frestande att spara pengar genom att boka boende utanför stadens centrum. Men pendling till staden varje dag kan bli väldigt dyrt. Plus, det slösar bort dyrbar sightseeing tid.

London är en storstad med mycket att se och göra, vilket gör det värt att betala lite mer för att stanna i staden. Eftersom hotell kan vara dyrt i London, kan det vara värt att leta efter prisvärda boende på Airbnb. Airbnb ofta billigare än Londons hotellpriser och det låter dig uppleva staden som en lokalinnevånare.

Plus, när du bor på en central plats, kan du gå eller ta en kort bussresa till de största attraktionerna. För London Pass innehavare kan du ta Hop on Hop off bussturen eller använda Oyster-kortet för att ta dig runt.

4. Du äter inte på stormarknader

Det är ingen hemlighet att äta ute i London kan vara dyrt. Därför är det ett smart alternativ att köpa mat på lokala stormarknader. Detta är perfekt för resenärer som vill resa billigt.

Lokala stormarknader i London erbjuder en mängd färdig mat, som smörgåsar eller sallader, som är perfekta för en snabb lunch eller mellanmål. Ta en picknick i parken eller njut av din måltid i bekvämligheten av ditt hotellrum eller lägenhet.

5. Du åker tunnebana överallt du ska

Londons tunnelbana The Tube, Metro.

Du vet redan att du kan spara pengar på tunnelbanan genom att använda Oyster-kortet. Tunnelbanan är dock inte det enda sättet att ta sig runt i London. Även om staden är stor är det lätt att komma till de flesta centrala attraktionerna till fots.

Ett av de bästa sätten att lära känna en ny stad är till fots. Om promenader inte passar för dig kan du överväga att åka med en av Londons bussar, vilket är mycket billigare än att ta tunnelbanan.

Om promenader inte är praktiskt för dig, överväga att köra på en av Londons bussar, vilket är mycket billigare än att ta tunnelbanan.

6. Du ger för mycket dricks

Innan du besöker ett nytt land är det alltid en bra idé att göra lite efterforskning på dricksetiketten. Även om dricks är uppskattat så är det inte alltid lämpligt i London. Här är några grundläggande riktlinjer att komma ihåg för dricks London:

Dricks på Londons restauranger

När du äter ute är det vanligt att lämna 10-15% av notan. Ibland lägger restauranger på en serviceavgift (vanligtvis 12,5%), så dubbelkolla din nota så du inte ger dricks två gånger. Dricks är inte vanligt för snabbmat, takeaway eller självbetjäning.

Dricks på barer i London

Det är inte vanligt att ge dricks i barer eller pubar. Men, om du köper en stor runda för flera personer på en gång, är det vanligt att säga ”ta en till dig själv också”. Eller om du besöker samma bar ett tag och dricker många drinkar. Det kan också vara en bra idé att ge dricks till barpersonalen när du beställer första drinken, eftersom du serveras snabbare nästa gång du återvänder till baren.

Dricks till taxichaufförer

Även om det är artigt att ge 10-15% av taxiresan, avrundar de flesta upp till närmaste pund när de lämnar dricks i London

Dricks på hotell i London

Många hotellrestauranger i London inkluderar en serviceavgift, vanligtvis 10-12%. Om serviceavgiften inte ingår i din restaurangnota är det vanligt att lämna 10-15% i dricks. För städpersonal och övrig hotellpersonal kan du lämna dricks som du önskar, men det uppskattas alltid.

7. Du kollar inte upp restaurangerna i förväg

Londons restauranger kan vara ganska dyra, så det är värt att göra lite efterforskning innan du åker. Läs recensioner från hemsidor som Trip Advisor eller Yelp för att hitta de bästa restaurangerna i din prisklass. Detta kan hjälpa dig att undvika att äta på dyra turistrestauranger, som i bästa fall serverar medelmåttig mat.

8. Du försöker se allt i London

Det finns så mycket att se och göra i London att det är omöjligt att uppleva allt på en och samma resa. Det kan vara frestande att hoppa från en dyr attraktion till nästa men du kommer att slösa dina pengar eftersom du inte hinner njuta och göra det bästa av upplevelsen.

Planera framåt och ägna tillräckligt med tid på viktiga attraktioner. Detta kan hjälpa dig spara pengar och få en djupare uppskattning för dessa attraktioner.

9. Du köper inte returbiljett till expresståget

Det finns flera sätt att resa från flygplatsen till London. Det snabbaste alternativet är att ta flygplatsens expresståg, Airport Express. Detta kan hjälpa dig att kunna ägna mer tid till din semester.

Båda flygplatserna Heathrow och Gatwick erbjuder ett expresståg till London, men Gatwick kan rekommenderas av följande anledningar:

 • Gatwick är mindre hektisk upptagen än Heathrow.
 • Det är oftast billigare att flyga till Gatwick.

Du kan köpa dina tågbiljetter till Airport Express direkt på flygplatsen när du anländer. Se till att du köper en returbiljett samtidigt eftersom det är billigare.

10. Du skippar Londons gratisattraktioner

London är känt för att vara en dyr stad, men där finns massor av gratis attraktioner som är värda ett besök. Några av Londons mest populära museer är gratis, så om du föredrar att spendera eftermiddagen med att beundra vacker konst på National Gallery eller se de egyptiska mumierna på British Museum, finns det aldrig en tråkig stund med Londons gratisattraktioner.

Här är en lista på några av Londons sevärda gratis museum och attraktioner:

Gillade du tipsen? Har du fler tips?

Dela med dig till andra i kommentarsfältet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*